Astazi pentru prima data voi scrie un articol legat de culinarie si anume CASCAVAL DE CASA...o scriu in special pentru persoanele care m-au rugat sa le ofer receta.
Deci, sa trecem la tema.
si in acelas timp pregatim brinza> o maruntim ca in imagine =>
Mestecam pina masa devine tot mai cleioasa...cam vreo 5 minute...Dupa care pregatim ouale + sarea, le batem bine :
Odata ce am turnat ouale batute mestecam cit de bine, pina obtinem o masa omogena, dupa care mai mestecam vreo 2 minute si punem soda stinsa in otet, de obicei 1 lingurita soda+2 otet la 1 kg de brinza!
POFTA BUNA!
Deci, sa trecem la tema.
Prepararea cascavalului consta din 2 etape>initiala si finala!
Etapa 1: Avem nevoie de
Etapa 1: Avem nevoie de
- brinza de casa
- lapte
Mai intii fierbem bine laptele:
si in acelas timp pregatim brinza> o maruntim ca in imagine =>
Cind laptele a fiert, adaugam brinza si amestecam in continuu>
pina cind brinza devine cleioasa, asemeni gumei de mestecat. Atunci, oprim aragazul si folosindu-ne de un material special de scurs briza (tifon/alte tipuri) punem masa obtinuta la scurs>
Dupa ce s-a surs incepe etapa nr 2.
Etapa 2> Avem nevoie :
Initial intr-un ceaun punem la topit margarina si intre timp maruntim cit de bine brinza obtinuta>
Odata ce s-a topit toata margarina, adaugam brinza maruntita si avem grija sa mestecam foarte bine +++in continuu, ca sa nu se arda)))
Mestecam pina masa devine tot mai cleioasa...cam vreo 5 minute...Dupa care pregatim ouale + sarea, le batem bine :
Odata ce am turnat ouale batute mestecam cit de bine, pina obtinem o masa omogena, dupa care mai mestecam vreo 2 minute si punem soda stinsa in otet, de obicei 1 lingurita soda+2 otet la 1 kg de brinza!
Turnam solutia si mestecam bine, observind ca masa se infoaie>
Dupa aceasta, mai mesteci 1 minut si pui un pic la racit masa obtinuta :
Dupa ce masa s-a racorit un pic, o pui pe o pelicola unsa cu ulei si-i faci forma dorita:
Il lasi la rece si dupa ce s-a intarit il poti servi cu cea mai mare placere!
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu