sMiLe...Life is so beautiful!!!

A fi tu însuţi într-o lume care caută în mod constant să te facă altcineva, este cea mai mare realizare !

miercuri, 22 august 2012

CASCAVAL

Astazi pentru prima data voi scrie un articol legat de culinarie si anume CASCAVAL DE CASA...o scriu in special pentru persoanele care m-au rugat sa le ofer receta.
Deci, sa trecem la tema.
   Prepararea cascavalului consta din 2 etape>initiala si finala!
Etapa 1: Avem nevoie de
  •  brinza de casa 
  •  lapte
 in raport 1 la 1, adica la 1 kg de brinza > 1 litru de lapte.
Mai intii fierbem bine laptele:

si in acelas timp pregatim brinza> o maruntim  ca in imagine =>


Cind laptele a fiert, adaugam brinza si amestecam in continuu>

pina cind brinza devine cleioasa, asemeni gumei de mestecat. Atunci, oprim aragazul si folosindu-ne de un material special de scurs briza (tifon/alte tipuri) punem masa obtinuta la scurs>

Dupa ce s-a surs incepe etapa nr 2.

Etapa 2> Avem nevoie :
  1. Margarina, e de dorit/ obisnuita 250 g > 
  2. 3-4 oua + sare
  3. soda alimentara stinsa in otet


Initial intr-un ceaun punem la topit margarina si intre timp maruntim cit de bine brinza obtinuta>
Odata ce s-a topit toata margarina, adaugam brinza maruntita si avem grija sa mestecam foarte bine +++in continuu, ca sa nu se arda)))



 Mestecam pina masa devine tot mai cleioasa...cam vreo 5 minute...Dupa care pregatim ouale + sarea, le batem bine :



Odata ce am turnat ouale batute mestecam cit de bine, pina obtinem o masa omogena, dupa care mai mestecam vreo 2 minute si punem soda stinsa in otet, de obicei 1 lingurita soda+2 otet la 1 kg de brinza!
Turnam solutia si mestecam bine, observind ca masa se infoaie>

Dupa aceasta, mai mesteci 1 minut si pui un pic la racit masa obtinuta :


Dupa ce masa s-a racorit un pic, o pui pe o pelicola unsa cu ulei si-i faci forma dorita:

Il lasi la rece si dupa ce s-a intarit il poti servi cu cea mai mare placere!


POFTA BUNA!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu